top of page
143115907_689701335034569_6412801254211274192_n (1).jpg

Wat zijn caruggi? En hoe ontdek je ze op een unieke manier vanuit Casa Cossi?

De caruggi zijn het hart van het historische centrum van Genua, zij zijn de steegjes waar het leven van de inwoners van Genua plaatsvindt. Ze zijn smal, vaak kronkelig, soms donker, vol met middeleeuwse pleinen en rijk aan historische waarde. Kijk gewoon omhoog om de prachtige gedecoreerde plafonds en het middeleeuwse marmer te bewonderen. De caruggi zijn een erfenis van enorme waarde voor de mensheid. Ilja Leonard Pfeijffer houdt van de caruggi en jij zult hetzelfde doen!

TreeCycle leidt je naar het grootste middeleeuwse historische centrum van Europa, naar fascinerende verborgen steegjes die niet toegankelijk zijn voor motorvoertuigen.

De Treecycle is een ecologisch, wendbaar en exclusief voertuig: het voertuig wordt bestuurd door een chauffeur die tot je beschikking staat voor de duur van de fietstour en je zal vertellen over Genua en zijn illustere inwoners. Je kunt uitstappen om de monumenten en kerken te bezoeken en de gids zal op je wachten.

En maak je geen zorgen over hem, die word niet moe; de voertuigen zijn elektrisch om je de mogelijkheid te bieden zelfs de steilste steegjes te doorkruisen. De routes zijn tot in detail uitgewerkt om je een zo volledig mogelijk beeld van deze verbazingwekkende oude stad te geven. Kijk op www.treecycle.eu/nl/ en geniet een dagje in Genua tijdens je verblijf op www.casacossi.com

Ons huis in Zuid-Ligurië is met veel liefde verbouwd, ingericht en voorzien van een groot zwembad, afwasmachine, wasmachine en nog veel meer om je vakantie onvergetelijk te maken. Kom genieten van het terras met spectaculaire uitzichten tot aan Carrara, de BBQ, de vele leuke restaurants in de omgeving en de wandelroutes.

Iemand vond de yuka te groot worden in huis, heeft hem in stukken gezaagd en in het bos gegooid. Dat is fijn want zie hier; de eerste aanplant bij het zwembad. Daar hebben we nog geen foto van; work in construction. Tipje van de sluier; het zwembad staat en de slang hangt er al in. Na onze korte vakantie in Nederland, in januari, gaan we het houten terras leggen.

I Borghi più belli d'Italia
 

cinque-terre-2922447_1280.jpg

I Borghi più belli d'Italia is volgens Wikipedia "een particuliere vereniging zonder winstoogmerk van kleine Italiaanse steden met een sterk historisch en artistiek belang, die in maart 2001 werd opgericht het initiatief van de Raad voor Toerisme van de Nationale Vereniging van Italiaanse Gemeenten, met als doel dorpen met een kwalitatief hoogstaand erfgoed te behouden".

Ligurië heeft een aantal dorpen die aan de criteria voldoen. Een groot aantal ligt op goede reisafstand van Casa Cossi; Varese Ligure (20 minuten), Brugnato (25 minuten), Deiva Marina (40 minuten). Maar ook Framura, Vernazza, Montemarcello en Tellaro liggen in de buurt. Allemaal kleine dorpjes met leuke pleintjes, steegjes, restaurantjes en mooie panden die allemaal een bezoekje waard zijn.

bottom of page